Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرمربی تیم ملی فوتبال امید در خصوص جام جهانی گفت: شاید روزنامه‌نگاران مرا بکشند، اما کرواسی بهترین تیم جام جهانی است.


به گزارش شریان نیوز،ناصر قراگزلو؛ روز گذشته یک ساعت با زلاتکو کرانچار، سرمربی تیم امید کشورمان گفت‌وگویی اختصاصی داشتیم. او در فاصله چند ساعت مانده به بازی تیم ملی کشورش با انگلیس، نیم‌نگاهی به موفقیت تیم ملی کرواسی هم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصاحبه خبرورزشی با سرمربی کروات تیم امید را بخوانید:

*قرعه تیم امید را چطور ارزیابی می‌کنید؟
قطعاً طبق اطلاعاتی که من کسب کردم، رویارویی با حریفان آسیایی دشوار است. کره شمالی و عربستان که تیم‌های بسیار خوبی هستند و ما حتی تیمی مانند میانمار را هم دست‌کم نمی‌گیریم. مطمئن باشید به دنبال حداکثر امتیازات و شناخت و آنالیز سه حریف خودمان هستیم.
*چگونه قرار است برای بازی با تیم‌های قدری مانند عربستان و کره شمالی آماده شوید؟
هر روز در دو نوبت تمرین می‌کنیم ضمن اینکه بیشترین توجه ما هم به این بازی‌ها از اردوی بعدی ما خواهد بود که از دوم مرداد شروع می‌شود. قرار است چند بازی تدارکاتی داشته باشیم، بر همین اساس در دو دیدار به مصاف عراق می‌رویم تا برای دیدار با عربستان شبیه‌سازی کنیم. پس از آن با چین بازی خواهیم کرد تا آماده به مصاف کره شمالی برویم. ما در ایران هم با تیم پارس جم بازی می‌کنیم و در روز شنبه هفته بعد هم به مصاف صنعت نفت آبادان می‌رویم. خوشبختانه حریفان تیم‌های باکیفیتی هستند که می‌توانند ما را به آمادگی خوبی برسانند.
*بازیکنان‌تان را به شکل کامل در اختیار دارید؟
هنوز کار زیادی داریم که مطمئناً با تکمیل شدن نفرات‌مان بهتر آن‌ها را اجرا خواهیم کرد. دو لژیونر داریم که با توجه به فعالیت روابط بین‌الملل آن‌ها را در تاریخ‌های فیفادی در اختیار خواهیم گرفت. جدا از آن به دنبال مجوز هیئت رئیسه هستیم تا از قانون ۱+۲ بازیکن به طور کامل استفاده کنیم. در این بین فقط چند بازیکن تراکتور مانده که بازیکنان این تیم هم پس از بازگشت از اردوی ترکیه به جمع ما اضافه خواهند شد.
*می‌توانید طلسم ۴۴ ساله صعود نکردن تیم امید کشورمان به المپیک را بشکنید؟
این مایه تعجب است که این همه نسل گذشته، اما تیم ایران به المپیک صعود نکرده است. این موضوع مسئولیت بزرگی را روی دوش من و همکارانم قرار می‌دهد و باید بهترین عملکرد را ارائه دهیم.
*تیم المپیک فعلی ما تقریباً تیمی بی‌ستاره است در حالی که تیم‌های امید پرستاره ما راهی به المپیک پیدا نکردند. شما چطور قول رفتن به المپیک دادید؟
من قولی ندادم، اما با میل و اشتیاق کار می‌کنم، چون اگر باور نمی‌کردم مسئولیت تیم امید را نمی‌پذیرفتم. با این انتخاب هم بازیکنانی دیدم که خوب بوده‌اند و در جام جهانی ۲۰ ساله‌ها عملکرد بسیار خوبی داشتند. مضاف بر اینکه این تعداد در لیگ برتر هم حضور داشتند و این‌ها دلایل کافی من برای حضورم هستند. به نظرم ما بازیکن کم نداریم و با بهره‌گیری از تمام پتانسیل تیم‌مان و استفاده از لژیونر‌ها می‌توانیم کار‌های بزرگی انجام دهیم. در مورد فرق تیم پرستاره امید‌های قبلی با تیم فعلی المپیک هم باید بگویم تکیه من بر کار تیمی است. بازیکنانی که اکثراً در جام جهانی حضور داشتند و اگر ما برنامه کاری که مدنظر داریم را سپری کنیم، قطعاً حرف‌های زیادی برای گفتن خواهیم داشت.
*انجام ۵ یا ۶ بازی تدارکاتی برای موفقیت تیم امید کفایت می‌کند؟
دو حریف لیگ برتری و بازی با تیم‌های چین و عراق که در حد کره شمالی و عربستان هستند و بازی‌های داخلی برای ما فعلاً کفایت می‌کند.
*استفاده از بازیکنان ۲۱ سال برای تیم زیر ۲۳ سال به تیم امید لطمه نمی‌زند؟
ما باید ببینیم در بازی‌های آسیایی با تیم فعلی تا کجا می‌توانیم بالا برویم. عربستان دو سال میانگین سنی بازیکنانش بالاتر از ماست، اما تلاش می‌کنیم شانه به شانه آن‌ها بالا بیاییم و قطعاً مقام کسب کنیم. استفاده از بازیکنان با سن کم شاید تفاوت‌هایی را ایجاد کند، اما ساختار بدنی و آمادگی جسمانی بازیکنان‌مان به گونه‌ای است که می‌توانند از هر ناخوشایندی یک نکته خوشایند بسازند.
*زمینه بازی با تیم زیر ۲۳ سال کرواسی را برای تیم امید ایران فراهم نمی‌کنید؟
در آذرماه و دی ماه که وقفه زمستانی تیم‌های جوانان کرواسی است، اگر زمینه‌ای فراهم شود، حتماً مقدمات این کار را فراهم می‌کنیم.
*در این رابطه تحقیق کردید که چرا تیم‌های المپیک کشورمان در بیش از ۴ دهه موفق به صعود به المپیک نشدند؟
من درگیر این مسئله نبودم و واقعاً نمی‌خواهم در این رابطه اظهار نظری داشته باشم، اما حتماً باید پرس‌وجو کنم و در این رابطه سعی دارم در اولین فرصت با آقای پیروانی مربی قبلی زیر ۲۱ سال حرف بزنم. مطمئناً ایشان اطلاعات خوبی دارند و من هم در مدتی که سرمربی امید هستم، آشنایی خوبی با شخصیت بازیکنان تیم پیدا کرده‌ام. ضمن اینکه حتماً سعی می‌کنم از تجربه و هنر مدیریت حمید استیلی که تجربه بالایی در امر فوتبال دارد، بهترین استفاده را ببرم. استیلی شناخت و روابط بسیار خوبی با فوتبالی‌ها دارد.
*سیستم قالب و مدنظرتان در تیم امید چه روشی است؟
سیستم سه دفاعه ۳-۴-۳ که بازیسازی در آن وجود دارد یا ۴-۴-۲ خطی روش‌های مورد علاقه من هستند. در مسابقات پیش‌رو حتماً سعی خواهیم کرد با بازیسازی موفق خودمان بر حریفان در بخش دفاع و حمله غلبه کنیم.
*به تیم ملی بزرگسال ایران بپردازیم، درخصوص سه نمایش تیم ایران در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه چه نظری دارید؟
ایران در جام جهانی به نسبت پتانسیل خودش حتی نمایشی بهتر از برزیل داشت و اگر کمی شانس داشت، قادر بود از سد پرتغال بگذرد و به دور بعد صعود کند و باور دارم هرکس که جام جهانی را پیگیر بوده، به ایران نمره قبولی می‌دهد.
*اما بعضی‌ها مواردی را مطرح کردند که اگر ایران هجومی‌تر بازی می‌کرد، شانس موفقتش بیشتر بود.
من از جانب خودم حرف می‌زنم. بازی‌های ایران را در کرواسی تماشا کردم و معتقدم تیم ملی ایران با شانس و کمی شجاعت بیشتر می‌توانست پرتغال را شکست دهد و واقعاً حیف شد صعود نکرد، چون ایران مقابل مراکش پیروز شد و با توجه به قدرت اسپانیا و بازی‌ای که ایران ارائه داد، حتماً می‌شد شانس بیشتری را برای ایران متصور بود.
*شما اعتقاد ندارید باید مقابل اسپانیا تهاجمی بازی می‌کردیم؟
ساختار هجومی اسپانیا مانند تیم بارساست و قطعاً اگر مقابل این تیم بازتر و تهاجمی‌تر بازی می‌کردید، احتمال گلزنی اسپانیا بالاتر می‌رفت. این دیدار برای ایران بسیار سرنوشت‌ساز بود، اما در چند جمله باید بگویم ایران در سه بازی‌اش نمایش قابل قبولی ارائه داد و نمره قبولی در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه گرفت. من ایران را موفق‌ترین تیم آسیایی می‌دانم.
*با توجه به حضور تیم‌هایی مانند ژاپن، کره جنوبی و استرالیا، چقدر شانس برای قهرمانی ایران در جام ملت‌ها قائل هستید؟
من پیشگو نیستم که در مورد قهرمانی حرف بزنم، اما با بازیکنانی که دارید، حتماً باید روی قهرمانی ایران حساب کرد. ضمن اینکه تفاوت زیادی بین تیم‌های کره جنوبی، ژاپن، استرالیا و ایران وجود ندارد.
*دستاورد بزرگ ایران در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه چه بود؟
ایران در مصاف با بزرگان در موضع پایین‌تری قرار نداشت، نکته‌ای که بسیار مهم و حائز اهمیت بود و ما قدرت ایران را مقابل پرتغال دیدیم که نتیجه مساوی شد. تیم شما در دو دیدار دیگر هم سربلند از بازی بیرون آمد. مطمئناً تیمی که دو بار به راحتی به جام جهانی صعود می‌کند، تیم بسیار خوبی است و حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.
*کرواسی چطور آرژانتین را شکست داد؟ این پیروزی بزرگ شما را سورپرایز نکرد؟
آرژانتین در این دوره، آرژانتین واقعی و همیشگی نبود. آن‌ها از نظر جسمانی، تاکتیکی و روانی شرایط خوبی نداشتند و در دیداری که کرواسی بهتر بود، راه‌های نفوذ حریف را بست و اجازه هنرنمایی به آرژانتین نداد. با این وجود زدن سه گل به آرژانتین مرا سورپرایز کرد.
*دالیچ هم عالی کار کرده.
نسل فعلی از سال ۲۰۰۸ با هم هستند و بازیکنانی مانند مانژوکیچ، مودریچ و چند بازیکن ممتاز دیگر کنار کادر فنی شرایط کرواسی را بسیار ایده‌آل کرده است.
*در چه تیم‌هایی در رده ملی و باشگاهی کار کرده‌اید و در تیم‌های پایه هم سابقه فعالیت دارید؟
من از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶ مربی تیم ملی بزرگسالان کرواسی بودم و همین مسئولیت را در سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ در تیم ملی مونته‌نگرو داشتم. در تیم‌های پایه فعالیت ندارم، اما در دیناموزاگرب و اف‌سی زاگرب که قهرمان باشگاهی کرواسی شده و چند تیم دیگر سابقه کار دارم.
*ستاره تیم ملی کرواسی در جام جهانی چه بازیکنی بوده؟
لوکا مودریچ ستاره رئال در تیم کرواسی هم ستاره است. بازیکنی که به نظرم به همراه «آزار» می‌تواند برای کفش طلا کاندیدا شود.
*تیم فعلی کرواسی می‌تواند مانند تیم کرواسی که سوم جهان شد و داوور شوکر را داشت، در جام جهانی بدرخشد؟
شوکر با کرواسی برنز جهان را کسب کرد و به کفش طلا رسید، اما تیم فعلی هم استحقاق رسیدن به نیمه‌نهایی و موفقیت‌های بزرگ را دارد.
*شانس قهرمانی جام جهانی روسیه؟
تا این لحظه که بازی کرواسی - انگلیس شروع نشده، من فرانسه، بلژیک و کرواسی را شانس‌های اصلی فتح جام می‌دانم.
*با توجه به موفقیت تیم‌های اروپایی در جام جهانی شانس قهرمانی در جام ملت‌های آینده را برای چه تیمی متصور هستید؟
انگلیس، بلژیک، کرواسی، فرانسه و آلمان شانس زیادی برای قهرمانی در جام ملت‌های اروپا دارند.
*جالب است برای آلمان با وجود عدم موفقیت اخیرش، شانس قهرمانی اروپا قائلید؟
فراموش نکنید آلمان جایگزین‌های خوبی برای نسل فعلی دارد، ضمن اینکه من یواخیم لو را خیلی مقصر نمی‌دانم و به نظرم بازیکنان آلمان بیشتر از یواخیم لو مقصر بودند. او پیشنهاد استعفایش را هم مطرح کرد، اما فدراسیون آلمان آن را نپذیرفت. شما باید این را هم در نظر بگیرید که تغییر نسل بدون دردسر نیست، موضوعی که در مورد آلمان مصداق عینی دارد.
*بهترین بازیکنان جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه را چه کسانی می‌دانید؟
لوکا مودریچ، امباپه و آزار بهترین بازیکنان جام جهانی روسیه بودند.
*و بهترین تیم...
(می‌خندد) اگر شما روزنامه‌نگاران مرا نکشید، من می‌گویم کیفیت بازیکنان کرواسی بهترین بود!
*از بلاژویچ چه خبر؟
بلاژ دیگر فعالیت فوتبالی ندارد و بیشتر به عنوان مفسر با رسانه‌های کرواسی فعالیت می‌کند.
*از استانکو بعد از بیماری سختی که با آن مواجه شد، چه خبری دارید؟
تونچی دستیارم در کرواسی به دیدار استانکو رفته و من خیلی از او خبر دقیقی ندارم.
*قبول دارید اگر ایویچ سرمربی ما در آن جام می‌ماند، ایران از گروهش صعود می‌کرد؟
من به قدرت رهبری ایویچ تردیدی ندارم و ایشان را واقعاً باور داشتم و مطمئناً با نسل پرستاره‌ای نظیر عابدزاده، باقری، دایی، استیلی، مهدوی‌کیا و... حتماً ایران با ایویچ صعود می‌کرد. ایویچ بعد از استقلال کرواسی در تیم‌های بزرگی کار کرد. از ابتدا با ایشان رابطه خوبی داشتم هرچند او طرفدار سرسخت هایدوک بود و من طرفدار دینامو. تیم‌هایی که در کشور کرواسی حکم پرسپولیس و استقلال را دارند. ایویچ یک مربی برنده بود و واقعاً نمی‌دانم ایشان با چه معیاری درآن مقطع برکنار شد.
*از پسرتان نیکو کرانچار که در تاتنهام بود، چه خبر؟!
نیکو فصل قبل رباط صلیبی‌اش را عمل و سعی کرد به گلاسکو رنجرز برگردد، اما از آنجا که فوتبال انگلیس انرژی و توان زیادی از او گرفت شاید با تیم‌هایی نظیر دیناموکیف دوباره به فوتبال برگردد.
*چرا ستاره‌هایی مانند رونالدو و مسی فروغ چندانی در روسیه نداشتند و این جام، جام ستاره‌ها نبود؟
من فکر می‌کنم مسی به دلیل انجام بازی‌های متعدد باشگاهی تحلیل رفته بود البته رونالدو با زدن ۴ گل بد نبود. در مجموع دیدیم تک‌ستاره‌ها نمی‌توانند در جام جهانی روسیه خودشان را نشان بدهند.
*در رابطه با انتخاب جدید رونالدو که یوونتوس را به عنوان باشگاه آینده‌اش انتخاب کرده، چه نظری دارید؟
اگر این‌طور باشد یوونتوس قصد قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا را دارد. یوونتوس در نوک حمله به ستاره بزرگی مانند رونالدو احتیاج داشت.
*اما بوفون از یووه به پاری‌سن‌ژرمن رفت.
یووه دروازه‌بان خوب دیگری هم دارد و جدایی بوفون خیلی مشکل‌ساز نمی‌شود.
*بازی‌های جام جهانی را با برانکو ندیدید؟
نه، صحبت جدیدی با برانکو نداشتم. در کرواسی هم تماسی با او نداشتم.
*برانکو می‌تواند سومین قهرمانی متوالی را برای پرسپولیس به ارمغان آورد؟
برانکو کار سختی پیش‌رو دارد. سپاهان با امیر قلعه‌نویی و استقلال با شفر حریفان سرسخت پرسپولیس هستند، اما برانکو نشان داده مربی توانایی است و می‌تواند کار‌های بزرگی را انجام دهد. برای او توصیه‌ای ندارم و امیدوارم با پرسپولیس به فینال لیگ قهرمانان آسیا برسد، هرچند می‌دانم بازی بعدی پرسپولیس با الدحیل است که تیم بسیار خوبی به شمار می‌رود.
*با حضور در تیم امید، دل‌تان برای کار در عرصه باشگاهی ایران تنگ نشده؟!
تجربه چند سال کار در تیم‌های مختلف باشگاهی ایران را دارم و البته باید اعتراف کنم فوتبال در عرصه باشگاهی فشار بیشتری بر مربی وارد می‌کند، هرچند مربی باشگاهی زمان بیشتری دارد تا کارش را انجام دهد. در حال حاضر هم در تیم امید احساس خوبی دارم و معتقدم این تیم بیشتر به کارم می‌آید. مربی‌ای هستم که تجربه ۲۶ ساله در امر مربیگری در تیم‌های ملی و باشگاه‌های مختلف ایرانی و اروپایی دارم و قطعاً از تمام تجربه‌ام در تیم امید ایران بهره می‌برم.   منبع: خبرورزشی دسته بندیورزشی

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۷۷۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای صعود به جام جهانی با آهنگ صادق بوقی!

به گزارش ورزش سه و به نقل از همشهری، تیم ملی فوتسال افغانستان در جام‌ملت‌های آسیا 2024 با هدایت سرمربی ایرانی خود دست به‌کار بزرگی زد و توانست برای اولین‌بار به جام‌جهانی صعود کند؛ اتفاقی که بازتاب بسیاری در رسانه‌های ورزشی داشت. مجید مرتضایی، سرمربی تیم ملی فوتسال افغانستان حالا بعد از گذشت چند روز از پایان این مسابقات از حال و هوای مردم افغانستان و تجربه شگفت‌انگیز آنها می‌گوید.

مرتضایی، فوق‌لیسانس مدیریت تربیت‌بدنی، دارنده مدرک A آسیا، مدرس فیفا و فدراسیون فوتبال است و سابقه مربیگری در تیم‌ فوتسال فرش‌آرای مشهد در لیگ دسته‌اول فوتسال کشور و همچنین کمک‌مربیگری در تیم ابومسلم خراسان را در کارنامه خود دارد. او درباره جزئیات تشکیل تیم ملی فوتسال افغانستان و صعود این تیم به جام‌جهانی با خبرنگار همشهری گفت‌وگو کرده است که در ادامه می‌خوانیم:

* تجربه حضور در جام‌ملت‌های آسیا آن هم با تیمی مثل افغانستان، سخت نبود؟
تقریبا برای تمام بازیکنان و مربیان افغانستان تجربه جدیدی بود به این دلیل که تا آن زمان هیچ تیم ملی‌ای از افغانستان نتوانسته بود به مراحل نهایی در جام‌ملت‌های آسیا راه پیدا کند و رسیدن به این جایگاه 10سال طول کشید. البته استرس خیلی زیادی وجود داشت چون محیط برای بازیکنان افغانستان ناشناخته بود.

* مراحل آماده‌سازی تیم ملی فوتسال افغانستان چطور بود؟
قبل از شروع جام‌ملت‌ها بازی‌های دوستانه زیادی داشتیم. در یک تورنمنت در تایلند شرکت کردیم سپس به میانمار رفتیم و چند بازی تدارکاتی انجام دادیم و بعد از آن نیز چند بازی دوستانه با عربستان، چین و تاجیکستان برگزار کردیم تا درنهایت با آمادگی کامل در مسابقات حاضر شده و نتایج قابل‌قبولی بگیریم.

* چه اتفاقی افتاد که تصمیم به هدایت تیم ملی فوتسال افغانستان گرفتید. پیشنهاد از کجا بود؟
از 4، 5سال قبل فدراسیون فوتبال افغانستان به این جمع‌بندی رسیده بود که از یک مربی ایرانی استفاده کند. با توجه به اینکه من در لیگ برتر فعالیت داشتم و چند بازیکن افغانستان در لیگ ایران بودند این پیشنهاد برای من مطرح شد اما آمدن حکومت طالبان در آن زمان در این پروسه یکی دو سال توقف ایجاد کرد تا اینکه کشور افغانستان سر و شکل گرفت و فدراسیون افغانستان کار خود را دوباره شروع کرد و پیشنهاد حضور من در تیم ملی فوتسال افغانستان جدی‌تر شد و از من خواستند آنجا حضور پیدا کنم. من هم رفتم و قرارداد امضا کردم. فکر می‌کنم 2سال پیش همین موقع‌ها بود که نخستین حضور افغانستان در مقدماتی جام‌ملت‌های آسیا را در قرقیزستان داشتیم اما با توجه به وقت کمی که قبل از این مسابقات داشتیم و اینکه تیم را 20روز بود که تحویل گرفته بودیم به‌خاطر تفاضل گل نتوانستیم به مسابقات جام‌ملت‌ها صعود کنیم. در ادامه با همکاری و کارهای زیربنایی که انجام شد، 6ماه برای حضور در مسابقات فرصت داشتیم. در این فرصت لیگ برتر افغانستان را دیدیم، بازیکنانی که در ایران و خارج از ایران بازی می‌کردند را زیرنظر گرفتیم و در نهایت تیم خوبی برای مسابقات آماده کردیم.

* پس افغانستان هم لیگ فوتسال دارد؟
بله. لیگ برتر افغانستان هر سال در بهمن و اسفند با شرکت 12تیم برگزار می‌شود. البته 2سال متوقف شده بود و از آن زمان به بعد دوباره راه افتاد.

* ظاهرا لژیونر هم داشتید؟
خیلی از بازیکنان را از لیگ افغانستان انتخاب کردیم و اکثر آنها هم بازیکنانی بودند که قبل از آن در ایران بازی می‌کردند یعنی از بچه‌های مهاجر افغانستان استفاده کردیم. غیر از لیگ برتر افغانستان در ایران هم مسابقات مهاجران در مشهد و تهران برگزار می‌شد که آنها را هم رصد کردیم، بازیکنانی که در سوئد و آلمان بازی می‌کردند  را هم زیرنظر گرفتیم. البته این لژیونرها در دور قبل در تیم حضور داشتند اما بنا به دلایلی در جام‌ملت‌ها در کنار ما نبودند.

* واکنش‌ها در افغانستان به این دستاورد بزرگ چطور بود؟
بی‌نهایت عالی بود و تا آنجا که خبر دارم 47میلیون جمعیت افغانستان خوشحال بودند. در فرودگاه ترکیه هم استقبال خیلی خوبی شد.

* چهره‌های مطرح هم واکنش نشان دادند؟
بله. چهره‌هایی از خارج و داخل افغانستان واکنش نشان دادند. به‌عنوان مثال پیام آقای اینفانتینو برای تیم ملی فوتسال افغانستان که خود ایشان هم هیجان‌زده شده بود که چطور یک تیم ناشناخته در همان نخستین حضورش در جام‌ملت‌ها برای نخستین بار به جام‌جهانی صعود می‌کند. رئیس‌الوزرای افغانستان پیام دادند. در کل مردم افغانستان به این دلیل از صعود تیم ملی فوتسال افغانستان به جام‌جهانی خیلی خوشحال بودند که در تاریخ کل رشته‌های ورزشی افغانستان این اولین‌بار بود که افغان‌ها بعد از 70سال که در رشته‌های ورزشی مختلف فعالیت داشتند در یک رشته تیمی به جام‌جهانی صعود کردند.

* کلیپی از خوشحالی بازیکنان با آهنگ صادق بوقی در رختکن تیم ملی فوتسال افغانستان در فضای مجازی حسابی ترند شد.
بازیکنان افغانستان این قول را از بدنساز تیم گرفته بودند که اگر تیم به جام‌جهانی صعود کرد باید این خوشحالی را انجام دهد و در وهله اول بدنساز تیم زیر بار نمی‌رفت ولی با اصرار بازیکنان افغانستان این کار را انجام داد. فکر می‌کنم از خود صادق بوقی هم هیجان بیشتری نشان داد و خیلی در این نقش فرورفته بود!

* کمی از خودتان صحبت کنید. همکاری مجید مرتضایی با تیم ملی فوتسال افغانستان ادامه دارد؟
قرارداد من با تیم ملی فوتسال افغانستان تا پایان 2024 بود و قرار شد که اگر تیم به جام‌جهانی صعود کند مبلغی به‌صورت خودکار به قراردادم اضافه شود و این اتفاق هم افتاد.

* بعد از جام‌ملت‌ها پیشنهاد جدید داشتید؟
رفتن با افغانستان به جام‌جهانی افتخار بزرگی است ولی با توجه به اینکه حضور در جام‌جهانی برای من خیلی جذاب بوده و مردم این کشور خیلی از این حضور خوشحالند، می‌خواهم با این تیم در آنجا شگفتی‌ساز شویم. می‌خواهم این کار را به سرانجام برسانم و پیشنهاد‌ها را نپذیرفتم. اما حقیقتا از جاهای مختلف پیشنهاد داشتم، از چند تیم‌ لیگ برتر ایران پیشنهادهایی داشتم که چندبرابر بود و از امارات هم پیشنهاد داشتم که قبول نکردم.

* در پایان چه صحبتی دارید؟
خیلی خوشحالم که خداوند این لطف را به من داشته که به کمک بازیکنان افغانستان توانستم در اوج سختی، در اوج غم و در اوج محنت میلیون‌ها افغان را خوشحال کنم.

* اینطور که معلوم است برای انتخاب بازیکنان حسابی وقت گذاشته‌اید؟
بازیکنان تیم ملی افغانستان را از بین نزدیک به 70نفر انتخاب کردیم که حدود 35نفر زیر 20سال و 35نفر بالای 20سال بودند. تقریبا 10ماه پیش اردویی در مشهد برگزار کردیم که از بین اینها حدود 18نفر را برای تیم بزرگسالان انتخاب کردیم. از طرف دیگر مجاورت با ایران هم شانس بزرگ افغانستان بود.



* چرا؟
به این دلیل که ایران مهد فوتسال است و بازی کردن با تیم‌های ایرانی خیلی به تیم ملی فوتسال افغانستان کمک کرد. مثلا در همین مشهد 16بازی دوستانه با تیم‌های لیگ یک و دو ایران انجام دادیم که به‌نظر من خیلی از آن تیم‌ها از تیم‌های ملی که با آنها بازی کردیم قوی‌تر بودند. خوبی برگزاری اردو در ایران این است، یعنی شما اگر با یک تیم لیگ استان ایران هم بازی کنید ممکن است از لحاظ قدرت با یکی از تیم‌های ملی برابری کند. رونق فوتسال در ایران به پیشرفت فوتسال افغانستان خیلی کمک کرده است.

* افغانستان در مرحله گروهی تیم بسیار خوبی نشان داد اما شاید پیروزی برابر قرقیزستانی که ژاپن و ویتنام را شکست داده بود، خیلی کار بزرگی بود. به‌نظر می‌رسید بازیکنان افغانستان رفته‌رفته به‌خودباوری رسیده بودند.
دقیقا. 6بازیکن از 14بازیکن افغانستان حتی یک بازی ملی هم نداشتند. مربیان بهتر حرف من را متوجه می‌شوند. یک بازیکنی که هیچ تجربه‌ای در بازی‌های برون‌مرزی نداشته، وقتی بتواند عملکرد قابل‌توجهی در این سطح از بازی‌ها داشته باشد خیلی اتفاق خوبی رخ داده است.

* حقیقتا فکر می‌‌کردید تیم ملی فوتسال افغانستان به جام‌جهانی صعود کند؟
از زمانی که شروع کردیم به بچه‌ها گفتم هدف ما جام‌جهانی است و باید برای این هدف تلاش کنیم اما واقعیت را بگویم آن روزی که قرقیزستان را بردیم و به جام‌جهانی صعود کردیم برای خود من قابل باور نبود و به بازیکنان می‌گفتم باور می‌کنید به جام‌جهانی رفتیم!

دیگر خبرها

  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد
  • گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
  • تیم «امین حزباوی» مربی نایب قهرمان جام جهانی را می‌خواهد
  • من گزینه مناسبی برای یونایتد هستم
  • اولین لژیونر ایرانی به لیگ برزیل پیوست!
  • کاپیتان ایران در رده سوم رنکینگ جهانی شمشیربازی
  • اولین رنکینگ رسمی فوتسال جهان/ مردان ایران در رده چهارم، بانوان هشتم
  • ماجرای صعود به جام جهانی با آهنگ صادق بوقی!
  • اختصاصی - شهاب زاهدی منتقدانش را کنفت می‌کند!
  • جایگاه اختصاصی زنان در ورزشگاه بابل (عکس)